دکوراسیون داخلی منزل نسبت به گذشته رشد چشمگیری داشته است به طوری که حتی برخی از فضاهایی که در خانه های قدیمی تعبیه می شد ، امروزه با پیشرفت طراحی در خانه های با سبک معماری مدرن هم دیده می شود . یکی از این فضاها “پنتری روم” یا اتاق نگهداری مواد غذایی می باشد که به مانند کلوزی روم(اتاق نگهداری لباس) ، قفسه ها و کمدهای متعدد ، کف تا سقف اتاق را فرا گرفته با این تفاوت که به جای انواع لباس از انواع مواد غذایی در این اتاق ها نگهداری می شود.
همانطور که گفتیم از گذشته دغدغه فضایی برای نگهداری مواد غذایی وجود داشته و در آن زمان ها مردم سعی می کردند با ساخت سردآب در خانه هایشان که فضای خنک خانه محسوب می شد این نیازشان را برطرف کنند. در این سرداب ها انواع مواد غذایی فسادپذیر و موادغذایی اضافی و آذوقه فصول سرد نگهداری می شد . حتی برخی افراد در فصول گرم سال هم برای فرار از گرما از این سرداب ها استفاده می کردند.
هم چنین در کشورهای اروپایی هم از گذشته اعتقاد بر انبار مواد غذایی بود و انبار را از کلمه فرانسوی “تابه” به معنی “نان” گرفته بودند ، آن ها در آن زمان از کمد های بزرگ برای ذخیره مواد غذایی فاسد شدنی در مکانی تاریک و خنک استفاده می کردند . در حال حاضر نیز، انبار بار دیگر به یک ویژگی مطلوب آشپزخانه در این کشورها تبدیل شده است ، زیرا مردم در این دوران پسا مدرن بیشتر سعی می کنند آشپزخانه ای اصیل و سنتی داشته باشند تا هم کاربردی باشد و هم از نظر زیبایی ، به قلب خانه شان حیات ببخشد.
امروزه و پس از گذشت سال های متمادی و ورود به عصر جدید ، با توجه به افزایش جمعیت و رواج آپارتمان نشینی ، ساخت این سرداب ها و انبارها تقریبا غیرممکن به نظر می رسد پس راهکار این شد که فضاهای مشابهی در خانه های مدرن طراحی شود که شکل جدیدتری را به خود بگیرد .
آنان شکل جدید این اتاق ها را پنتری روم (pantry room) نامیدند. پنتری روم در زبان انگلیسی به معنای “اتاق انبار” است.
در واقع پنتری روم در خانه های امروزی اتاقی جهت نگهداری انواع مواد غذایی ، شوینده ها ، ظروف اضافی و حتی لوازم آشپزخانه اضافی و کم کاربرد می باشد که نظم و ترتیب فوق العاده ای را برای خانه و آشپزخانه شما فراهم می کند.
شما می توانید انواع مختلف کمد ، کابینت و قفسه بندی را در اینگونه اتاق ها طراحی و اجرا کنید .
اکثریت افراد به دلایل سلیقه شخصی و امکان دسترسی آسان تر به اقلام و مواد غذایی ، از کمدها و کابینت های بدون درب در پنتری روم خود استفاده می کنند که موجب صرفه جویی در هزینه های مواد و صفحات کابینت ها نیز می شود. این نوع کابینت ها را طراحی قفسه باز می نامند. آن ها مشکلی ندارند که مواد ، وسایل و ظروف آشپزخانه را در فضای باز مشاهده کنند. و دوست دارند زندگی واقعی خودشان را همواره ببینند.
این اتاق ها یک انبار نسبتاً کوچک هستند با درهای شیشه ای و یا قفسه های باز که واقعاً اتاق را به فضایی کاربردی برای انبار انواع مواد و لوازم آشپزخانه تبدیل می کند .
در این پنتری روم ها می توانید از انواع تجهیزات و اکسسوری های نظم دهنده آشپزخانه گروه تولیدی صنعتی کامبت نظیر انواع سوپر یخچالی ، سوپر وسط ، سبدهای سیب زمینی و پیاز ، سبدهای مواد شوینده و … استفاده کنید تا فضایی زیباتر و کاربردی تر را برای آشپزخانه خود فراهم آورید.
ما به شما توصیه می کنیم با وجود خانه های کوچکی که در اختیار دارید باز هم این فضا را هر چند کوچک حتماً در آشپزخانه خود تعبیه کنید.
ایجاد پنتری روم از ریخت و پاش ، بی نظمی و شلوغی در آشپزخانه شما جلوگیری می نماید و ترتیب و چیدمان خاص و منحصربه فردی را برای موادغذایی ، شوینده ها ، ظروف اضافی و حتی لوازم آشپزخانه شما به ارمغان می آورد ، هم چنین این نظم ، آرامش و آسودگی خیال اعضای خانواده و به خصوص خانم خانه را به همراه دارد.
یک نظر در “آشنایی با پنتری روم”